slo m   eng m
search
p.p. 1628, 1001 Ljubljana
051 813 633 | 031 510 898
 • Misel 1

  Without translation, I would be limited to the borders of my own country.

  Italo Calvino

 • Misel 2

  El original no es fiel a la traducción.

  Jorge Luis Borges

 • Misel 4

  Prevajanje je tudi neke vrste darežljivost do soljudi.

  Aleš Berger

 

koledar sreda, 24. januar 2024, od 16. do 19. ure
lokacija s Modra dvorana Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Poljanski nasip 2
oseba za sodne tolmače in druge zainteresirane
predavatelj mag. Andreja Sedej Grčar

 

PREDAVATELJICA
Predavateljica mag. Andreja Sedej Grčar je bila od l. 1996 prvostopenjska razpravljajoča in preiskovalna sodnica, zdaj je višja sodnica na kazenskem oddelku Višjega sodišča v Ljubljani. Izkušnje ima tudi s sojenji v največjih postopkih organiziranega kriminala. L. 2016 je pridobila naziv magistrice kazenskopravnih znanosti. Je predavateljica na Odvetniški akademiji Odvetniške zbornice Slovenije in na izpopolnjevanju tolmačev za sodišča in urade v organizaciji Oddelka za prevajalstvo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. V postopkih, ki jih vodi, pogosto sodeluje s sodnimi tolmači.

VSEBINA
V prvem delu bo predavateljica opisala delo kazenskega sodnika, najprej v postopkih, v katerih ni sodnega tolmača. Predstavila bo, na kaj je sodnik posebej pozoren v posameznih fazah kazenskega postopka. Nato se bo osredotočila na postopke, v katerih sodni tolmač sodeluje. V drugem delu bo najprej predstavila pričakovanja sodnika od sodnega tolmača, vključno s pripravo. Nato bo predstavljeno delo v postopkih z enim ali več sodnimi tolmači. Sledila bo razprava.

POTRDILO O UDELEŽBI na seminarju, ki ga boste prejeli, velja kot dokazilo o izobraževanju, h kateremu sodne tolmače zavezujejo Direktiva 2010/64/EU o pravici do tolmačenja in prevajanja v kazenskih postopkih in zakonski pogoji Ministrstva za pravosodje. Potrdila je treba Ministrstvu za pravosodje predložiti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Barbara Rovan
koordinatorica seminarja
članica IO DPTS

 

 

PRIJAVE IN KOTIZACIJA
Prijavite se lahko prek spodnjega obrazca.

Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 22. 1. 2024 do 16. ure prejeli plačilo kotizacije. Vsi udeleženci bodo po zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.

KOTIZACIJA znaša 50 EUR za člane društva, 70 EUR za nečlane in 25 EUR za študente (ki se morajo pred seminarjem izkazati z veljavno študentsko izkaznico).

Prosimo, da kotizacijo poravnate v navedenem roku, kot sledi:

prejemnik: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije
račun prejemnika pri Intesa Sanpaolo: SI56 1010 0005 3561 455
BIC banke prejemnika: BAKOSI2X
referenca: SI00 24012024
namen plačila: Kotizacija
koda namena: OTHR

Če se seminarja ne morete udeležiti, kotizacijo pa ste že plačali, odpovejte udeležbo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) do 22. 1. 2024 do 16. ure in kotizacijo vam bomo vrnili.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije lahko seminar odpove ali prestavi njegov datum zaradi nezadostnega števila prijav, bolezni ali siceršnje zadržanosti predavatelja in drugih nepredvidenih dogodkov ali višje sile. Društvo se zaveže, da bo vse prijavljene o taki spremembi obvestilo pravočasno oziroma takoj, ko izve za razlog odpovedi ali prestavitve datuma seminarja. Obveščanje bo potekalo po telefonu ali e-pošti. V primeru odpovedi seminarja bo društvo prijavljenim vrnilo plačano kotizacijo. Društvo bo plačano kotizacijo prijavljenim vrnilo tudi v primeru prestavitve datuma seminarja, če se na novi datum seminarja ne bodo mogli udeležiti. Društvo prijavljenim ni dolžno povrniti nobenih stroškov ali škode, ki jim nastane zaradi odpovedi ali prestavitve datuma seminarja.

 

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Dalmatinova 2

1000 Ljubljana

051 813 633

031 510 898

Osnovni podatki

 • davčna številka: 42621526
 • matična številka: 4067983000
 • transakcijski račun, odprt pri banki Intesa Sanpaolo:
  SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC/SWIFT koda banke: BAKOSI2X
 • Splošni pogoji poslovanja