slo m   eng m
search
p.p. 1628, 1001 Ljubljana
051 813 633 | 031 510 898
 • Misel 1

  Without translation, I would be limited to the borders of my own country.

  Italo Calvino

 • Misel 2

  El original no es fiel a la traducción.

  Jorge Luis Borges

 • Misel 4

  Prevajanje je tudi neke vrste darežljivost do soljudi.

  Aleš Berger

 

koledar 25. 10. 2017, od 16. do 19. ure
lokacija s Rdeča dvorana Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Poljanski nasip 2
oseba za sodne tolmače, prevajalce, tolmače in druge zainteresirane
predavatelj doc. dr. Barbara Mörec

 

 

Doc. dr. Barbara Mörec je preizkušena računovodkinja in docentka s področja računovodstva in revizije na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. S področja računovodenja v zavarovalnicah je leta 2008 doktorirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, izpopolnjevala pa se je tudi na Michigan State University in Wirtschaftsuniversität Wien. V letu 2014 je kot gostujoča raziskovalka obiskala Harvard University. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih prispevkov, ki se nanašajo na zunanje računovodsko in davčno poročanje. S Slovenskim inštitutom za revizijo sodeluje tudi pri izobraževanju za pridobitev naziva revizor, je članica strokovnega sveta pri Agenciji za javni nadzor nad revidiranjem ter članica izpitnega odbora pri Slovenskem zavarovalnem združenju.

Prvi del seminarja je namenjen kratki predstavitvi računovodske ureditve v Sloveniji, t.j. MSRP (Mednarodni standardi računovodskega poročanja) in SRS (Slovenski računovodski standardi) ter odnosu med njima. Sprehodili se bomo skozi temeljna računovodska načela in temeljne računovodske predpostavke in na kratko pogledali vsebino računovodskih izkazov.

Drugi del je namenjen poglobljenemu pregledu različnih podlag merjenja: nabavni vrednosti, pošteni vrednosti, neodpisani vrednosti, knjigovodski vrednosti, preostali vrednosti, popravku vrednosti. Pogledali si bomo odnos med slabitvijo, revaloriziranjem in prevrednotenjem, in zaključili s primerom vrednotenja finančnih naložb s posebnim poudarkom na pošteni vrednosti. Na seminarju bomo poleg slovenskih izrazov vseskozi uporabljali tudi primere v angleškem jeziku.

POTRDILO O UDELEŽBI na seminarju, ki ga boste prejeli, velja kot dokazilo o izobraževanju, h kateremu sodne tolmače zavezujejo Direktiva 2010/64/EU o pravici do tolmačenja in prevajanja v kazenskih postopkih in zakonski pogoji Ministrstva za pravosodje. Potrdila je treba Ministrstvu za pravosodje predložiti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Mojca Berce
koordinatorica seminarja

 

 

PRIJAVE IN KOTIZACIJA
Prijavite se lahko prek spodnjega obrazca.

Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 23. 10. 2017 do 16. ure prejeli plačilo kotizacije. Vsi udeleženci bodo po zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.

KOTIZACIJA znaša 35 EUR za člane društva, 55 EUR za nečlane in 15 EUR za študente (ki se morajo pred seminarjem izkazati z veljavno študentsko izkaznico).

Prosimo, da kotizacijo poravnate v navedenem roku, kot sledi:

 • prejemnik: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije
 • račun prejemnika pri Banki Koper: SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC banke prejemnika: BAKOSI2X
 • referenca SI00 25102017
 • namen plačila: Kotizacija, koda namena: OTHR

Če se seminarja ne morete udeležiti, kotizacijo pa ste že plačali, odpovejte udeležbo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) do 23. 10. 2017 do 16. ure in kotizacijo vam bomo vrnili.

 

                      Prijavnica na dogodek

Podatki za račun

Na gumb za prijavo kliknite samo enkrat in počakajte, da se vam prikaže stran s potrditvijo prijave. V primeru težav pri prijavljanju nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vaši podatki ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, ali v namene, ki bi vam lahko kakorkoli škodovali.

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Dalmatinova 2

1000 Ljubljana

051 813 633

031 510 898

Osnovni podatki

 • davčna številka: 42621526
 • matična številka: 4067983000
 • transakcijski račun, odprt pri banki Intesa Sanpaolo:
  SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC/SWIFT koda banke: BAKOSI2X
 • Splošni pogoji poslovanja